Przy zakupach powyżej 250zł udzielamy 5% rabatu!


Sól
Zdrowy człowiek nie powinien zjadać dziennie więcej niż 5-6 g soli, czyli równowartość płaskiej łyżeczki od herbaty. Jej obecność w naszym organizmie odgrywa niezbędną rolę w gospodarce wodnej ustroju i w utrzymaniu równowagi kwasowo-zasadowej.
Natomiast większe dzienne spożycie soli zwiększa nie tylko ciśnienie, ale też ilość wapnia wydalanego z moczem. Ograniczenie spożywania soli może zatem zmniejszyć utratę wapnia, co w przyszłości zmniejszy skutki niekorzystnych zmian struktury fizycznej kości (osteoporoza).
Gdy zrezygnujemy z nadmiaru soli na rzecz przypraw ziołowych, takich jak bazylia, oregano, tymianek, estragon, majeranek, pietruszka, szczypior itd. już po kilkunastu dniach bez problemów przyzwyczaimy się do nowego smaku.

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny

Dostępność: produkt dostępny