do kasy suma: 0,00 zł
Produkt chwili

stymuluje odbudowę własnego kolagenu co ma pływ na ujędrnienie skóry, na wzmocnienie i uszczelnienie naczyń krwionośnych

dla odżywienia i regeneracji błony śluzowej jelita oraz odporności

Wyselekcjonowane ekologiczne surowce od polskiego rolnika. Wymagają zaledwie 2-3 minuty gotowania.

szlachetniejsza od robusty. Charakteryzuje ją mniej goryczkowy smak oraz bogatszy aromat

  • Produkt bezglutenowy

  • Produkt wegeteriański

  • Produkt wrażliwy - wyłącznie do zakupu w sklepie

  • Nowość w sklepie

Przy zakupach powyżej 250zł udzielamy 5% rabatu!

Producenci

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z zurawiną 500g

Kod produktu: 5902837810546
Ocena: 0
Dostępność: produkt dostępny
Wysyłka w: Do odbioru w sklepie lub wysyłka paczką.
Cena: 12,07 zł 12.07
ilość szt.

Opis produktu

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, żurawina suszona(żurawina 62%, koncentrat soku jabłkowego, olej słonecznikowy), słonecznik, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska.

 

Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 


Sposób przygotowania:

1. Nagrzej piekarnik do 190°C.

2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.

3. Wsyp mieszankę do miski. 

4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.

5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.

6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

Dane techniczne

Obecność glutenu bez glutenu
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl