do kasy suma: 0,00 zł
Produkt chwili

stymuluje odbudowę własnego kolagenu co ma pływ na ujędrnienie skóry, na wzmocnienie i uszczelnienie naczyń krwionośnych

dla odżywienia i regeneracji błony śluzowej jelita oraz odporności

Wyselekcjonowane ekologiczne surowce od polskiego rolnika. Wymagają zaledwie 2-3 minuty gotowania.

szlachetniejsza od robusty. Charakteryzuje ją mniej goryczkowy smak oraz bogatszy aromat

  • Produkt bezglutenowy

  • Produkt wegeteriański

  • Produkt wrażliwy - wyłącznie do zakupu w sklepie

  • Nowość w sklepie

Przy zakupach powyżej 250zł udzielamy 5% rabatu!

Producenci

Chi Cafe BIO 400g

68a92b839095626949e772ad4c2f5577.jpg.png
  • -6%
Kod produktu: 4041246500349
Producent: dr Jacob`s
Ocena: 0
Dostępność: produkt dostępny
Wysyłka w: Do odbioru w sklepie lub wysyłka paczką.
Cena: 84,40 zł 89,67 zł 84.40
ilość szt.

Opis produktu

Łagodna dla żołądka i jelit, nie powoduje uderzeń gorąca. Zawiera błonnik z akacji, kawy palone arabica i robusta, guaranę, żeń-szeń, grzybek reishi. Bogata w wapń i magnez. Dobra na trawienie.

Sekretem Chi-Cafe bio jest nowa kompozycja delikatnej kawy arabica z kawą robusta, które są wzbogacone błonnikiem z akacji, ekstraktami z guarany, grzybka reishi oraz żeń-szenia. To harmonijne połączenie nadaje wyjątkowy aromat oraz łagodny i pełny smak Chi-Cafe bio. Kawa ta dobrze rozpuszcza się także w zimnych płynach, dzięki czemu nadaje się także do przygotowania kawy mrożonej czy frappe.

Chi-Cafe bio łączy w sobie wartościowe składniki dla zdrowia i przyjemności. Budzi energię (Chi) inspirując ducha i umysł. Nie obciąża żołądka i jelit. Zawiera naturalną kofeinę z guarany.

Dlaczego błonnik z akacji?
Chinach „hara” (żołądek, centrum) oznacza źródło energii życiowej Chi. Dlatego też ważny dla zdrowia jelit błonnik z akacji jest szczególnie cennym składnikiem tej kawy. Niewiele osób spożywa zalecane ilości błonnika (ponad 30g dziennie), a trzy filiżanki Chi-Cafe bio dostarczają 13g błonnika, co stanowi 43% zalecanej porcji dziennej. Rozpuszczalny błonnik z akacji jest szczególnie dobrze tolerowany przez organizm.

Zawiera wapń – ważny dla trawienia, metabolizmu energetycznego i kości.

Wiele osób nie może pić zwykłej kawy ponieważ obciąża ona żołądek, powoduje uderzenia gorąca lub zmianę akcji serca, wypłukuje minerały. Regularne spożywanie zwykłej kawy prowadzi do utraty wapnia, natomiast Chi-Cafe bio jest jego źródłem! Trzy filiżanki Chi-Cafe bio pokrywają 18% jego zalecanego dziennego spożycia. Wapń wspomaga prawidłowe funkcjonowanie enzymów trawiennych, równowagę w metabolizmie energetycznym i utrzymanie prawidłowego funkcjonowania kości i zębów. Chi-Cafe bio jest łagodna i dobrze tolerowana przez organizm.

Delikatna stymulacja guaraną
Kofeina w Chi-Cafe bio pochodzi głównie z owoców guarany. Kofeina z guarany jest uwalniana powoli, więc pobudza łagodniej, lecz długotrwale. Nie powoduje uderzeń gorąca czy zmiany akcji serca jak w przypadku zwykłych kaw. W jednej filiżance jest ok. 50 mg naturalnej kofeiny z guarany i kawy.

Sposób przyrządzenia: 6g Chi-Cafe bio (około 2 łyżeczki) zalać 100 ml gorącej wody. W razie potrzeby wlać około 30 ml mleka lub mleka sojowego. Najlepiej, aby uzyskać pełny smak, spienić całość ręcznym spieniaczem. Kawę można także przyrządzić na zimno.

Składniki: rozpuszczalny błonnik z akacji (75%), rozpuszczana liofilizowana kawa (20%), ekstrakt z reishi (naturalny aromat), ekstrakt z guarany (1,5%), ekstrakt z żeń-szenia (0,1%).

Jedna porcja (6g) zawiera ok. 50 mg naturalnej kofeiny.

Wszystkie składniki pochodzą z upraw ekologicznych.

Może zawierać śladowe ilości jęczmienia.<br

Klienci wzbogacili swój koszyk zakupów dodając do niego:

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl