do kasy suma: 0,00 zł
Produkt chwili

stymuluje odbudowę własnego kolagenu co ma pływ na ujędrnienie skóry, na wzmocnienie i uszczelnienie naczyń krwionośnych

dla odżywienia i regeneracji błony śluzowej jelita oraz odporności

Wyselekcjonowane ekologiczne surowce od polskiego rolnika. Wymagają zaledwie 2-3 minuty gotowania.

szlachetniejsza od robusty. Charakteryzuje ją mniej goryczkowy smak oraz bogatszy aromat

  • Produkt bezglutenowy

  • Produkt wegeteriański

  • Produkt wrażliwy - wyłącznie do zakupu w sklepie

  • Nowość w sklepie

Przy zakupach powyżej 250zł udzielamy 5% rabatu!

Producenci

Mieszanka do wypieku ciemnych bułek 400g

0116389_piec-przemian-mieszanka-na-bulki-ciemne-400g.png
  • nowość
Kod produktu: 5902837810591
Ocena: 0
Dostępność: chwilowy brak produktu
Cena: 11,05 zł 11.05
ilość szt.

Opis produktu

Składniki: mąka owsiana bezglutenowa, mąka ryżowa, mąka lniana, łuska babki jajowatej, inulina, maranta trzcinowa, tapioka, sól, drożdże.

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 


Sposób przygotowania:

1. Zawartość torebki wsyp do miski.

2. Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C) wody.

3. Ciasto przykryj szmatką i wstaw do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 50 min. do wyrośnięcia.

4. Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.

5. Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub posypanej mąką bezglutenową.

6. Wsadź do piekarnika.

7. Nastaw 210°C i piecz przez 45 min.

8. Po upieczeniu uchyl drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć.

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

wartość energetyczna: 1543 kJ/368 kcal

Tłuszcz: 6,5 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g

Węglowodany: 60 g

w tym cukry: 1,9 g

Białko: 9,9 g

Błonnik: 18,0 g

Sól: 2,3 g

Dane techniczne

Obecność glutenu bez glutenu
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl