do kasy suma: 0,00 zł

 

Przy zakupach powyżej 250zł udzielamy 5% rabatu!

  • Produkt bezglutenowy w składnikach

  • Produkt wegeteriański

  • Produkt wrażliwy - wyłącznie do zakupu w sklepie

  • Nowość w sklepie

Kategorie
Producenci

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Z uwagi na szczególne warunki przechowywania produkt do zakupu wyłącznie do odbioru w sklepie.

Odbiór produktu w naszym sklepie: Wrocław, ul. Poranna 46b.

25224ŻYWE KULTURY BAKTERII DO VEGURTU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO-1
  • Tylko w sklepie
Kod produktu: 4820148056969
Ocena: 0
Dostępność: produkt dostępny
Wysyłka w: Do odbioru w sklepie.
Cena: 17,72 zł 17.72
ilość szt.

Opis produktu

SKŁADNIKI
maltodekstryna, liofilizowane szczepy bakterii: Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus (NCFM®), Lactobacillus paracasei (Lpc-37), Bifidobacterium lactis (Bi-07), Bifidobacterium lactis (Bl-04), Bifidobacterium bifidum, Bifidobacterium infantis, Lactobacillus rhamnosus, Lactobacillus pentosus, Lactobacillus plantarum.

OPIS
Zakwaska do VEGURTU to starter z probiotycznymi kulturami bakterii, dzięki któremu możesz zrobić VEGURT, czyli wegańską alternatywę dla klasycznego jogurtu z MLEKA zwierzęcego.
Możesz przygotować go na bazie napojów roślinnych, zwłaszcza sojowego ale również owsianego, migdałowego czy kokosowego.
Każdy starter przeznaczony jest do ukwaszenia od 1 do 2 litrów napoju roślinnego.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g gotowego produktu po przygotowaniu wg instrukcji na bazie napoju sojowego o zawartości ok. 7 % soi.
Wartość energetyczna - 155 kJ/37 kcal
Tłuszcz - 1,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 1,6 g
w tym cukry - 0,8 g
Białko - 3,3 g
Sól - 0,02 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Użyj od 1 do 2 litrów napoju sojowego. Podgrzej go do temperatury 38 - 42 stopnie Celsjusza
2. Dodaj zawartość startera i wymieszaj
3. Naczynie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8 - 14 godzin
4. Gotowy Vegurt wstaw do lodówki. Przechowuj go do 5 dni.

ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać od +2 do +8 stopni Celsjusza przez 12 miesięcy. Możliwy okres transportu w temperaturze do 30 stopni Celsjusza do 10 dni.
WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
WEGAŃSKI:
WEGAŃSKI
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
Kraj pochodzenia składników:
Francja
Gwarantowany termin przydatności do spożycia:
30

Cechy produktu

Produkt wegetariański vege
Obecność glutenu bez glutenu
Gwarantowany termin przydatności do spożycia 30
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
Kraj pochodzenia składników Francja
CERTYFIKAT BIO jest
NA ZAMÓWIENIE NA ZAMÓWIENIE
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
NA ZAMÓWIENIE NA ZAMÓWIENIE
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
PRODUCENT - NAZWA I ADRES GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
KRAJ PRODUCENTA Polska
Kraj Producenta Włochy
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)
Producent - nazwa i adres ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
TARGI BIO PLANET 2024 TARGI BIO PLANET
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl