Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Plików Cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.
Prowadzi sprzedaż miodów spadziowych, nektarowych oraz nektarowo-spadziowych których smak, barwa i walory zdrowotne uzależnione są od gatunków roślin oblatywanych przez pszczoły, zróżnicowania rejonów stacjonowania pasiek oraz terminów ich pozyskiwania.
Rodzaje miodów; rzepakowy, lipowy, akacjowy, gryczany czy faceliowy, wielokwiatowy, spadziowy (ze spadzi drzew liściastych np. topola, brzoza, klon, buk lub iglastych z których dominującym drzewem jest jodła pospolita)
Cechuje go jasna słomkowa barwa i delikatny smak. Proces krystalizacji w tym miodzie przebiega bardzo powoli z uwagi na wysoką zawartość fruktozy. Stosowany na wszelkiego rodzaju zaburzenia przewodu pokarmowego. Pomoże nam jeśli mamy problemy z trawieniem. Bardzo często jest stosowany w leczeniu wrzodów żołądka, czy dwunastnicy.
Jego składniki działają osłonowo na żołądek i chronią przed nadmierną ilością kwasów trawiennych
Idealny dla osób preferujących miody płynne. Zalecany w przypadku problemów gastrycznych jak stany zapalne śluzówki jelit, wrzody, przydatny także w stanach zapalnych układu moczowego.
Miód odznacza się właściwościami przeciwzapalnymi, odnawiającymi i oczyszczającymi. U dzieci spożycie miodu wzmaga rozwój umysłowy i zwiększa odporność na choroby.
Najbardziej aromatyczny i wyrazisty smakowo pośród miodów. Ciemnobrunatna barwa w przypadku miodu płynnego i jaśniejsza po krystalizacji. Miód o wysokich właściwościach przeciwzapalnych. Szczególnie polecany w chorobach układu krążenia . Spotyka się informacje o wykorzystaniu go w leczeniu stawów. Miód gryczany z uwagi na szybką krystalizację polecamy w formie skrystalizowanej - kremowej.
Najbardziej aromatyczny i wyrazisty smakowo pośród miodów. Ciemnobrunatna barwa w przypadku miodu płynnego i jaśniejsza po krystalizacji. Miód o wysokich właściwościach przeciwzapalnych. Szczególnie polecany w chorobach układu krążenia . Spotyka się informacje o wykorzystaniu go w leczeniu stawów. Miód gryczany z uwagi na szybką krystalizację polecamy w formie skrystalizowanej - kremowej.
Miód Wielokwiatowy Lipa z Bławatkiem to rodzaj miodu wielokwiatowego, w którym dominują miody z zbierane w okresie kwitnienia lipy i bławatka. Wyróżnia się ciekawym smakiem chabra i aromatem lipy. Konsystencja kremowa czyni go delikatnym i lubianym przez amatorów miodu. Zaliczany do miodów uniwersalnych o wysokich właściwościach przeciwzapalnych. Polecany w przeziębieniach, grypie.
To rodzaj miodu wielokwiatowego, w którym dominują miody z zbierane w okresie kwitnienia lipy i bławatka. Wyróżnia się ciekawym smakiem chabra i aromatem lipy. Konsystencja kremowa czyni go delikatnym i lubianym przez amatorów miodu. Zaliczany do miodów uniwersalnych o wysokich właściwościach przeciwzapalnych. Polecany w przeziębieniach, grypie.
zajmuje ważne miejsce w medycynie ludowej. Jest miodem uniwersalnym, polecanym w przeziębieniach, grypie, chorobach serca. Wyróżnia się silnym aromatem i zdecydowanym smakiem. Podlega szybkiej krystalizacji. Najczęściej oferujemy go w formie skrystalizowanej- kremowej.
zajmuje ważne miejsce w medycynie ludowej. Jest miodem uniwersalnym, polecanym w przeziębieniach, grypie, chorobach serca. Wyróżnia się silnym aromatem i zdecydowanym smakiem. Podlega szybkiej krystalizacji. Najczęściej oferujemy go w formie skrystalizowanej- kremowej.
Pozyskiwany jest terenów łąk Parku Krajobrazowego i Narodowego Ujścia Warty. Masowo występują tu wierzby, mniszek i dzika roślinność łąkowa jak oset, łopiany, ostrożeń warzywny, krwawnica purpurowa, marchwica, sadziec konopiasty. Bogata różnorodność pożytków skutkuje nieprzeciętnym smakiem i aromatem tego miodu. Miód wielokwiatowy łąk z Ujścia Warty został nagrodzony perłą – najwyższym wyróżnieniem w Konkursie Nasze Kulinarne Dziedzictwo.
Spadzi iglastej bądź liściastej. Przyjmuje ciemną barwę, smak tego miodu zależy od nektaru roślin. Wyjątkowy i niepowtarzalny smak tego miodu pochodzi nektaru bogatej roślinności łąk Ujścia Warty i spadzi liściastej. Cechuje go wysoka zawartość enzymów, odpowiedzialnych za działanie przeciwzapalne miodów. Zaliczany jest do miodów uniwersalnych stosowanych w infekcjach, chorobach serca.
To w wielu pasiekach pierwszy wiosenny miód. Znaczna przewaga glukozy nad fruktozą powoduje szybką krystalizację. Przybiera wtedy barwę prawie białą lub kremową. W naszej pasiece sprzedawany jest zawsze w postaci skrystalizowanej- kremowej. Miód rzepakowy zajmuje ważne miejsce w medycynie ludowej. Jest chętnie polecany w chorobach serca, wątroby i dróg żółciowych . Pomaga też w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych.
MIÓD RZEPAKOWY - to w wielu pasiekach pierwszy wiosenny miód. Znaczna przewaga glukozy nad fruktozą powoduje szybką krystalizację. Przybiera wtedy barwę prawie białą lub kremową. W naszej pasiece sprzedawany jest zawsze w postaci skrystalizowanej- kremowej. Miód rzepakowy zajmuje ważne miejsce w medycynie ludowej. Jest chętnie polecany w chorobach serca, wątroby i dróg żółciowych . Pomaga też w przypadku infekcji górnych dróg oddechowych.
Miody wielokwiatowe to duża grupa miodów których smak, barwa i walory zdrowotne uzależnione są od gatunków roślin oblatywanych przez pszczoły, zróżnicowania rejonów stacjonowana pasiek czy terminów pozyskiwania. Można tu wymienić miody wielokwiatowe wiosenne o jasnych barwach i delikatnych smakach, miody z środka lata zawierające nektar lipy, facelii, gorczycy czy późniejsze z gryką czy słonecznikiem. Szczególnym przykładem takiego miodu z naszej pasieki jest miód wielokwiatowy łąkowy i lipowo- bławatkowy. Miody wielokwiatowe najczęściej poleca się w przypadku alergii pyłkowych- żucie plastra z miodem wielokwiatowym pozwala chorym na uodpornienie się na poszczególne pyłki-alergeny.
MIÓD WIELOKWIATOWY - miody wielokwiatowe to duża grupa miodów których smak, barwa i walory zdrowotne uzależnione są od gatunków roślin oblatywanych przez pszczoły, zróżnicowania rejonów stacjonowana pasiek czy terminów pozyskiwania. Można tu wymienić miody wielokwiatowe wiosenne o jasnych barwach i delikatnych smakach, miody z środka lata zawierające nektar lipy, facelii, gorczycy czy późniejsze z gryką czy słonecznikiem. Szczególnym przykładem takiego miodu z naszej pasieki jest miód wielokwiatowy łąkowy i lipowo- bławatkowy. Miody wielokwiatowe najczęściej poleca się w przypadku alergii pyłkowych- żucie plastra z miodem wielokwiatowym pozwala chorym na uodpornienie się na poszczególne pyłki-alergeny.
To niełatwy do pozyskania miód. Mniszek to wczesny pożytek pszczeli. Rodziny pszczele często wykorzystują go jako pożytek rozwojowy. Miód z mniszka cechuje się jasnokremową barwą i delikatnym smakiem. Krystalizuje szybko przybierając drobnokrystaliczną konsystencję. Poszukiwany z uwagi na walory smakowe i zdrowotne. Polecany na schorzenia wątroby i dróg żółciowych.
Pyłek kwiatowy to męska komórka rozrodcza rośliny. Ziarno pyłku otoczone jest celulozową ścianą komórkową, wnętrze zaś wypełniają cenne substancje. Dla pszczół stanowi niezbędny do życia i rozwoju pokarm, brak pyłku w rodzinie pszczelej objawia się występowaniem chorób, w końcu może prowadzić do zamierania rojów. Białka i węglowodany to podstawowe składniki pyłku, pozostałe to szereg substancji biologicznie czynnych spełniających role biokatalizatorów procesów życiowych. Najważniejsze to: witaminy; biopieriwstki: wapń, fosfor, magnez, sód,potas, żelazo; niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe; enzymy pszczele.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają nam dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możesz zaakceptować wykorzystanie przez nas wszystkich tych plików i przejść do sklepu lub dostosować użycie plików do swoich preferencji, wybierając opcję "Dostosuj zgody".
W tym miejscu możesz określić swoje preferencje w zakresie wykorzystywania przez nas plików cookies.
Te pliki są niezbędne do działania naszej strony internetowej, dlatego też nie możesz ich wyłączyć.
Te pliki umożliwiają Ci korzystanie z pozostałych funkcji strony internetowej (innych niż niezbędne do jej działania). Ich włączenie da Ci dostęp do pełnej funkcjonalności strony.
Te pliki pozwalają nam na dokonanie analiz dotyczących naszego sklepu internetowego, co może przyczynić się do jego lepszego funkcjonowania i dostosowania do potrzeb Użytkowników.
Te pliki wykorzystywane są przez dostawcę oprogramowania, w ramach którego działa nasz sklep. Nie są one łączone z innymi danymi wprowadzanymi przez Ciebie w sklepie. Celem zbierania tych plików jest dokonywanie analiz, które przyczynią się do rozwoju oprogramowania. Więcej na ten temat przeczytasz w Polityce plików cookies Shoper.
Dzięki tym plikom możemy prowadzić działania marketingowe.