do kasy suma: 0,00 zł

 

Przy zakupach powyżej 250zł udzielamy 5% rabatu!

  • Produkt bezglutenowy w składnikach

  • Produkt wegeteriański

  • Produkt wrażliwy - wyłącznie do zakupu w sklepie

  • Nowość w sklepie

Kategorie
Producenci

ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO

Z uwagi na szczególne warunki przechowywania produkt do zakupu wyłącznie do odbioru w sklepie.

Odbiór produktu w naszym sklepie: Wrocław, ul. Poranna 46b.

24464ŻYWE KULTURY BAKTERII DO KEFIRU "ZAKWASKA" BEZGLUTENOWE 1 g (2 FIOLKI) - VIVO-1
  • Tylko w sklepie
Kod produktu: 4820148053968
Ocena: 0
Dostępność: produkt dostępny
Wysyłka w: Do odbioru w sklepie.
Cena: 16,84 zł 16.84
ilość szt.

Opis produktu

SKŁADNIKI
laktoza (z MLEKA), sacharoza, mikroflora grzybków kefirowych: drożdże kefirowe, Lactococcus lactis, Streptococcus thermophilus, Leuconostoc mesenteroides, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Streptococcus thermophilus, Lactococcus lactis ssp. lactis.

OPIS
Zakwaska do KEFIRU VIVO zawiera mikroflorę ziarna kefiru, żywe kultury bakterii, w tym pałeczki kwasu mlekowego, bifidobakterie i drożdże kefirowe. Dzięki domowemu przygotowaniu otrzymujemy kefir wyłącznie z naturalnie występującymi cukrami. Domowy kefir ma wspaniały, orzeźwiający smak. Najlepszy wychodzi z MLEKA 2%.

SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
Kefir można przygotować na dwa sposoby. Rzadszy w konsystencji kefi uzyskasz dodając zawartość Zakwaski do MLEKA (od 1 do 3l )ogrzanego do temp. pokojowej (ok. 20-24 st. C). Zawartość Zakwaski należy dokładnie wymieszać z mlekiem, naczynie przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na 14 do 24 h. Aby uzyskać gęstszy kefir, należy go przygotować wg. przepisu na jogurt: 1-3l MLEKA pasteryzowanego zagotuj i ostudź do temp. +37 do +43 st. C. Do MLEKA dodaj zawartość fiolki i dokładnie wymieszaj. Naczynie z mlekiem dokładnie przykryj, okryj kocem i odstaw w ciepłe miejsce na ok. 8-10 godzin. Po tym czasie naczynie wstaw do lodówki i odczekaj kilka godzin - kefir dodatkowo zgęstnieje. Spożyj go do 7 dni. Uzyskanym kefirem możesz zaszczepić MLEKO jeszcze 2-3 razy używając 4 dużych łyżek kefiru na 2 litry MLEKA.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1155 kJ / 276 kcal
Tłuszcz - 0,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 60 g
w tym cukry - 20,0 g
Białko - 8 g
Sól - 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze od +2 do +8 stopni C.

WEGETARIAŃSKI:
WEGETARIAŃSKI
BEZ GLUTENU (deklaracja):
BEZ GLUTENU (deklaracja)
CERTYFIKAT BIO:
nie dotyczy
BEZ GLUTENU (w składnikach):
BEZ GLUTENU (w składnikach)
PRODUCENT - NAZWA I ADRES:
GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
KRAJ PRODUCENTA:
Polska
Kraj pochodzenia składników:
-
Gwarantowany termin przydatności do spożycia:
30

Cechy produktu

Produkt wegetariański vege
Obecność glutenu bez glutenu
Producent - nazwa i adres ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
TARGI BIO PLANET 2024 TARGI BIO PLANET
Gwarantowany termin przydatności do spożycia 30
Kraj pochodzenia składników -
WEGETARIAŃSKI WEGETARIAŃSKI
NA ZAMÓWIENIE NA ZAMÓWIENIE
CERTYFIKAT BIO nie dotyczy
NA ZAMÓWIENIE NA ZAMÓWIENIE
BEZ GLUTENU (deklaracja) BEZ GLUTENU (deklaracja)
PRODUCENT - NAZWA I ADRES GAMA-TECH LESZEK MAREK KRZEŚNIAK (ZAKWASKI), WOJCIECHOWSKIEGO 39/39, 02-495 WARSZAWA
WEGAŃSKI WEGAŃSKI
KRAJ PRODUCENTA Polska
BEZ GLUTENU (w składnikach) BEZ GLUTENU (w składnikach)
Kraj Producenta Włochy
BEZ CUKRU (w składnikach) BEZ CUKRU (w składnikach)

----------------------------------

Zgłoś błędne dane produktu

Dołożyliśmy wszelkich starań, aby powyższe dane były poprawne, jednak nie gwarantujemy, że publikowane informacje nie zawierają błędów, które nie mogą jednak stanowić podstawy do jakichkolwiek roszczeń.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl